Resource-a-Day? Scam atau pun Sah? -penyiasat scam

Salam sejahtera, kali ini saya akan membawakan sebuah lagi program jana wang yang terdapat di dalam internet. Resource-a-day ni da lama da dalam internet ni. Sejak tahun 2004 lagi. Resource a day boleh lah di kategorikan sebagai program jana wang di internet. Jadi , sejauh mana bukti yang menunjukkan resource a day adalah program yang berbaloi baloi untuk di sertai?.

Secara amnya, resource a day adalah sebuah site ezine yang mana saudara akan membaca sebuah ezine di dalam web. Apabila anda signup sahaja, anda akan menerima bonus sebanyak USD 10. Kemudian, anda akan menerima komisen 5 level ke bawah hanya dengan menjemput rakan-rakan anda turut sama. Berikut adalah jadual pembayaran mereka.

LEvel 1 - USD 0.40
LEvel 2 - USD 0.20
LEvel 3 - USD 0.10
Level 4 - USD 0.05
Level 5 - USD 0.03

Syarat untuk terus stay dalam program ini adalah klik 2 iklan adsense mereka setiap hari... Payout akan dibayar secara cek apabila cukup USD 50


Dan apa pula pandangan penyiasatscam mengenai program buat duit online ini?. Pihak penyiasatscam telah menjatuhkan satu kata putus...

JANGAN SERTAI PROGRAM RESOURCE A DAY!!!!!

Ianya tidak berbaloi kerana hingga sekarang, tiada orang Malaysia yang menerima payout..

Scam Alerted! Hati-Hati dengan Gomez Peer









Salam sejahtera semua, terdapat rakan saya yang bertanyakan pada saya mengenai Gomez Peer. Adakah ianya berbaloi-baloi untuk menyertai?

Jadi disini saya akan terangkan dahulu secara umum apa itu Gomez Peer

Gomezz Peer adalah satu program yang mana saudara akan meminjamkan sedikit daripada kapasiti laptop saudara untuk memproses data server dari mereka. Ini bermakna, saudara hanya perlu download software dari mereka dan mereka akan menggunakan laptop saudarada untuk memproses sebahagian data-data mereka.

JAdi, saudara hanya perlukan komputer saudara terbuka dan biarkan ianya bekerja di dalam laptop saudara dan saudara mampu menerima maksimum USD 50. Tetapi yang menjadi leceh untuk Gomez Peer ini adalah ia susah untuk approve sesuatu akaun baru. Secara umumnya, mereka akan approve selepas 14 hari based on kita punya performance.

Tapi masalahnya,. ada yang hingga dua bulan aktif tapi masih x approve. Tidak dinafikan memang ada yang menerima bayaran tetapi hanya sebahagian mereka yang approve sahaja menerima bayran.

Keadaan semakin teruk apabila mereka yang obses terus membuka 24 jam tanpa henti. Akibatnya, laptop jadi panas dan hardware terbakar dan rosak. Program buat duit online ini tidak jatuh ke taraf scam tetapi ia secara batinnya adalah scam kerana telah mencuri masa dan menggunakan komputer anda secara percuma.

Penyiasatscam mencadangkan agar JANGAN SERTAI GOMEZ PEER!


From site | See full-size image. | Find similar images
 ‹

Yuwie ( Bersosial sambil buat duit)

Salam sejahtera.. Bagaimana pembaca-pembaca sekalian? Sihat sejahtera? Pada post kali ini saya akan mengulas mengenai YUWIE. Adakah program kali ini adalah program buat duit online yang sah ataupun bisnes penipu ataupun bisnes scam?


YUWIE membayar kita sebanyak mana page kita akan di view oleh orang lain. 1000 view akan di bayar USD 0.5 . Untuk berjaya dalam YUWIE, saudara harus mencari seberapa banyak referral untuk mempercepatkan view. View rakan anda turut dikira sebagai view anda . anda boleh mencari referral hingga level 10 ke bawah. Sila lihat jadual dibawah berkaitan bagaimana mereka membuat duit dengan YUWIE.

You 10 % x $ 0.5 = $ 0.05
Level 1 10 % x 3x $ 0.5 = $ 0.15
Level 2 10 % x 9 x $ 0.5 = $ 0.45
Level 3 10 % x 27 x $ 0.5 = $ 1.35
Level 4 4 % x 81 x $ 0.5 = $ 1.62
Level 5 4 % x 243 x $ 0.5 = $ 4.86
Level 6 4 % x 729 x $ 0.5 = $ 14.58
Level 7 4 % x 2187 x $ 0.5 = $ 43.74
Level 8 4 % x 6561 x $ 0.5 = $ 131.22
Level 9 10 % x 19683 x $ 0.5 = $ 984.15
Level 10 30 % x 59049 x $ 0.5 = $ 8857.35

Total = $ 10,039.52


Ini adalah amaun yang bakal saudara terima dengan mencari 10 orang referral.. YUWIE boleh diibaratkan seperti FACEBOOK, MySpace, dan Tagged. Tapi yang membezakan adalah YUWIE membayar untuk anda

Mengapa mereka membayar untuk anda? Kerana di atas kesudian anda untuk melihat iklan2 dari pihak penaja mereka. Dengan membuat program seperti ini, YUWIE dapat mempercepatkan peningkatan populariti laman web dia dan makin ramailah orang yang ingin beriklan di YUWIE..


Nak tengok payment diorang? Ada dalam blog yuwie.. kamu boleh tgk mereka mendapat wang dari YUWIE. terbanyak yang pernah saya lihat adalah USD 3000.


SO , kesimpulannya.. penyiasatscam telah melabel kan YUWIE sebagai program buat duit online yang boleh dipercayai dan bukannya bisnes scam.


Daftar la kat sini


www.yuwie.com

Jenis-Jenis Program Jana Wang

Salam, pada entri kali ini, saya ingin memaparkan beberapa jenis program janawang yang terdapat di dalam internet. Ia nya boleh saya listkan supaya anda semua mudah untuk mengenali program2 tersebut. Tidak dinafikan terdapat progran buat duit secara online yang banyak menipu para newbie.

Saya listkan beberapa program buat duit online.


  • Paid to Click.. = Anda dibayar untuk setiap klik
  • Paid to Read = Anda dibayar untuk setiap kali bacaan
  • Paid to login = anda akan dibayar setiap kali login
  • Affiliate = Program agen jual sesuatu barang dan menerima komisen
  • Multi Level Marketing = Program jual barang dengan bayaran komisen berperingkat
  • Paid to Search = Dibayar setiap kali membuat search
  • Paid to Write = Dibayar untuk setiap artikel ditulis
  • Paid to Socialize = Dibayar setiap kali bermain laman web social 
  • Paid to Upload = Dibayar setiap kali upload file

MAsih ada banyak lagi program buat duit secara online. Tetapi kita masih samar2 yang manakah yang benar ataupun yang scam ataupun dilabel bisnes penipu. Jadi, kenali dahulu apakah bentuk buat duit secara online supaya anda boleh tentukan adakah ianya bisnes penipu atau scam.

Bagaimana Nak Tahu Bisnes INi Scam atau Tidak ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua rakan-rakan yang sudi untuk mendatangi blog saya. Ok, saya taw, anda semua suka dan berminat untuk buat duit secara online tetapi adakah ianya sah dan bukanya satu penipuan?  Pada post kali ini saya akan menekankan mengenai bagaimanakah ingin mengetahui sesebuah program ini adalah scam atau tidak. Disini saya listkan beberapa perkara untuk mengetahui sesebuah program jana wang buat duit secara online adalah scam atau tidak.

http://rlv.zcache.com/anti_scam_reminder_keychain-p146787785398359979td8i_210.jpg
  1. Latar belakang syarikat yang meragukan
  2. Tiada sebarang medium untuk menghubungi syarikat tersebut
  3. Menjanjikan pulangan yang terlalu lumayan
  4. Skop kerja yang diberikan terlalu mudah.
  5. Cara pembayaran yang meragukan
  6. Tiada produk atau servis yang diperkenalkan
  7. Tiada bukti-bukti pembayaran


Jadi, ingat panduan ini. Jadikan ia sebagai panduan untuk buat duit secara online di internet yang sah
Cakap banyak pun tak guna. Saudara boleh download secara free di link dibawah .. Terima kasih bro FCS untuk perkongsian ini :)

http://www.ziddu.com/download/8124342/EbookRahsiaPenipuandiInternet.rar.html





http://bani.rosites.net/roulette/images/1_anti-scam.gif